Українська армія - унікальна для Східної Європи, - польський експерт

Радник міністра закордонних справ Польщі, політолог Пшемислав Журавський вел Граєвський переконаний, що Збройні Сили України на полі бою набули того технологічного досвіду, якого не можна здобути на навчальному полігоні.

Українська армія - єдина в Східній Європі, яка має бойовий досвід. Фото: ВІСТІ.pro.

Радник міністра закордонних справ Польщі, політолог Пшемислав Журавський вел Граєвський заявив, що Збройні сили України є єдиною армією у Східній Європі, яка має реальний досвід ведення бойових дій з військами Російської Федерації. Про це він розповів в інтерв’ю одному з українських видань, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання «Преса України».

«Треба пам'ятати, що українська армія - єдина в нашому регіоні, яка має реальний бойовий досвід в зіткненні з російською армією, знайома з російським способом ведення гібридної війни», - сказав експерт.

За його словами, ЗСУ на полі бою набули того технологічного досвіду, якого не можна здобути на навчальному полігоні. Також за час бойових дій на Донбасі значно покращилася якість броні української військової техніки. Окрім того, ЗСУ почали випробовувати свою систему протиповітряної оборони. Він додав, що Україна має широку пропозицію військової техніки, що може зацікавити Польщу.

Відзначив Журавський вел Граєвський також унікальний досвід українських лікарів, які борються за життя військових на полі бою.

«Це черговий напрямок, який також має бути включений у співробітництво в рамках підготовки польських військових лікарів. Ця співпраця одночасно могла б розвинутися в гуманітарну допомогу українським солдатам, тобто лікування польськими лікарями одночасно було б підготовкою для них», - поділився ідеєю радник польського міністра.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...