​Уряд технократів: Стало відомо, кого Яресько може взяти у свою команду

Ключовою датою називають 15 березня.

Наталія Яресько. Фото: ЖЖ

Попередні дані різних джерел вказують про те, що вже 15 березня Україна може побачити новий склад Кабміну на чолі з новим прем'єром Наталією Яресько. Вона дала свою згоду на цю посаду але тільки за умови, що кандидатури в уряд технократів буде пропонувати саме вона, повідомляють Патріоти Україн.

Як зазанчають джерела, Яресько вже провела ряд переговорів з можливими майбутніми міністрами, яких вона хоче бачити в Кабміні. Цю ж інформацію підтверджують і інші нардепи, які побажали залишитися неназваними. "Голоси за відставку Яценюка є, в даний момент йде робота для того, щоб зібрати потрібну кількість голосів за призначення Яресько", - повідомляють джерела у Верховній Раді України.

За наявною у видання інформацією, Наталі Яресько вже щосили збирає команду і проводить переговори з людьми, кандидатури яких плануються на ключові пости. Яресько вже розмовляла про роботу в новому уряді з заступниками голови Мінекономіки Айвараса Абромавичуса. Ці люди, на думку Яресько, підходять під визначення "уряд технократів" і вселяють надію на перезавантаження Кабміну.

Прес-служба Мінфіну дану інформацію коментувати відмовилася. В Адміністрації Президента запевняють, що на посаду віце-прем'єра Яресько запропонувала Бориса Ложкіна, а його крісло нібито вже запропоновано Макару Пасенюку, партнера інвестгрупи ICU. Цікаво що ICU - це компанія, співвласником якої була Валерія Гонтарєва, перш ніж стати главою Нацбанку.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...