"Уся система може піти в рознос": Путін спровокував у РФ війну між силовиками, - російський політик (відео)

ВВП вважає, що це добре, коли люди один з одним б'ються, бо це не дає можливості будь-якій стороні отримати контрольний пакет і почати керувати самим президентом.

Війна спецслужб може мати несподівані для Путіна наслідки. Фото: AFP.

Президент Росії Володимир Путін заради зміцнення своєї влади спровокував війну між спецслужбами РФ. Однак це протистояння сьогодні несе Кремлю велику загрозу. Таку думку висловив російський опозиційний політик Ілля Пономарьов, передають Патріоти України.

Він навів приклади підкилимної війни між Головним розвідувальним управлінням (ГРУ) і Федеральною службою безпеки (ФСБ). "Те, що зараз відбувається в російських спецслужбах, викликає серйозні побоювання - неважливо, ви прихильник або противник РФ. Наприклад, щодо Скрипалів абсолютно явно були витоки з боку ФСБ щодо особистостей агентів ГРУ. Без підтримки з боку ФСБ навряд чи змогли б отримати копії їхніх паспортів. Звідки вони взялися? Це точно база даних, яка управляється ФСБ", - заявив російський опозиціонер.

"Нещодавно була історія, коли стало відомо, що спецслужби один одну заклали перед американцями у справі про злом серверів Демократичної партії США. Угруповання хакерів Fancy Bear і Cosy Bear - одне працює на ГРУ, інше на ФСБ. Вони один на одного "настукали", через Лаборатрію Касперського довели інформацію до американців. У підсумку генерала ФСБ, який керував управлінням кібербезпеки, демонстративно заарештували на загальних зборах керівництва ФСБ", - розповів Пономарьов.

За його словами, Путін, почавши війну в 2014 році, "дуже сильно повернув кермо вбік силовиків і спровокував між ними запеклу конкуренцію". "Конкуренція завжди була, але після 2014 року вийшла за будь-які рамки, між ними йде внутрішня війна. Він цю конкуренцію стимулює і всіляко заохочує. Путін вважає, що це добре, коли люди один з одним б'ються, бо це не дає можливості будь-якій стороні отримати контрольний пакет і почати керувати самим президентом. Але маятник починає хитатися все більше, і система може піти в рознос", - зазначив політик.

Також Пономарьов прокоментував раптові смерті глав російської військової розвідки генерал-полковника Ігоря Коробова та його попередника Ігоря Сергуна. "Сергун, за офіційною версією, раптово помер у Сирії від серцевого нападу. Конспірологія напрошується. У випадку з Коробовим, який зараз помер, дійсно була інформація, що він тяжко хворіє. Давно була інфомація, що у нього погано зі здоров'ям і буде зміна керівника ГРУ наприкінці цього року... Але у випадку з Сергуном були повідомлення, що він був убитий у Сирії - не обов'язково своїми, може і чужими", - розповів він.

Джерело: Обозреватель

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...