У "списку Магнітського": США заборонили Кадирову в'їзд до країни та заморозили всі його активи

У "список Магнітського" Вашингтон вносить тих, кого вважають причетними до порушення прав людини.

Рамзан Кадиров. Фото:vestnikkavkaza.net

Міністерство фінансів США внесло главу Чеченської республіки (РФ) Рамзана Кадирова до списку санкцій "список Магнітського". Про це йдеться у прес-релізі міністерства фінансів США, зазначають Патріоти України.

Кадирова вважають "відповідальним за позасудові страти, тортури та інші серйозні порушення прав людини".

"Як глава Чечні, Кадиров контролює адміністрацію, причетну до зникнень і позасудових розправ. Один з політичних опонентів Кадирова, як вважалося, був убитий за його вказівкою після звинувачень в тортурах і погане поводження в Чечні", - сказано в повідомленні.

Про якого опонента глави Чечні йде мова, не уточнюється.

Крім того, в список також потрапили начальник Аргунского РВВС Аюб Катаєв (причетний до переслідувань і тортур геїв у Чечні в 2017 році), Юлія Майорова, Андрій Павлов (за деякими даними, юрист, який брав участь в процесах у справах Магнітського, "Євразії Логістик" та БТА Банку) та Олексій Шешеня.

У "список Магнітського" США вносять тих, кого вважають причетним до порушення прав людини. Внесеним до списку особам заборонений в'їзд в США, їх активи на території країни заморожуються.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...