Увесь світ за Надю: Клінтон вимагає негайно звільнити Савченко

Москва має виконати висунуті вимоги, інакше їй не минути нових санкцій.

Надія Савченко. Фото: ЖЖ

Кандидат у президенти США Гілларі Клінтон закликала Росію негайно звільнити українську льотчицю Надію Савченко. Відповідну заяву оприлюднило у Facebook Посольство України в США, повідомляють Патріоти України.

"Росія має відкинути всі звинувачення та негайно її звільнити. Вона також повинна виконати всі зобов’язання відповідно до Мінських домовленостей задля припинення конфлікту у східній Україні, через який загинули тисячі людей, а більше півтора мільйона були вимушено переселені", - йдеться у заяві Клінтон. "Я підтримую Надію і український народ, так само як я завжди виступала за дотримання прав жінок та прав усіх людей, які страждають від несправедливості по всьому світу", – наголосила вона.

Раніше посол України в США Валерій Чалий заявив, що у Конгресі найближчим часом може з'явитися законодавча ініціатива про створення списку російських чиновників, причетних до незаконного ув'язнення Савченко.

"Зайнявши цю висоту, противник зможе з неї працювати": Офіцер ЗСУ розповів про наслідки в разі окупації Часового Яру

вівторок, 30 квітень 2024, 8:48

Якщо окупаційним військам Росії вдасться захопити Часів Яр на Донеччині, то місто стане для ворога вихідним рубежем на Костянтинівку. ЗСУ будуть змушені відтягнути свої вогневі засоби. Про це в інтерв'ю УП розповів замкомбата 5-ої штурмової бригади та...

Ворог намагається використати вікно можливостей: Згурець оцінив ситуацію на фронті

вівторок, 30 квітень 2024, 8:37

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець вважає, що піврічне затримання військової допомоги від США та виснаження за цей час наших підрозділів створили умови. для активізації противника на полі бою. Про це він розпов...