Уже вкотре: Яценюк висунув умови своєї відставки, - ЗМІ

"Народний фронт" вимагає підписи "БПП" та третьої фракції за нову коаліцію.

Арсеній Яценюк. Фото:ufg.com.uaПрем'єр-міністр України Арсеній Яценюк готовий піти у відставку після виконання ряду умов. Про це повідомили джерела Еспресо.TV, інформують Патріоти України.

"Народний фронт" ініціює закриту зустріч з фракцією "Блоку Петра Порошенка", президентом і спікером.

"НФ" закликає створити нову коаліцію в парламенті. Також фракція прем'єра вимагає, щоб президентська фракція показала свої підписи за нового прем'єр-міністра, коаліційну угоду і програму уряду, а також підписи від третьої фракції, яка погодиться увійти в коаліцію.

"Яценюк не напише заяву про відставку до подання президента на призначення нового прем'єра, постанови Верховної Ради про програму уряду, а також склад уряду на основі коаліційної угоди", - відзначило джерело.

Відставка Яценюка можлива тільки після виконання вищевказаних умов. У разі, якщо БПП покаже свої підписи і підписи третьої фракції, "НФ" готовий приєднатися до формування нового складу Кабміну з новим прем'єром.

При цьому, як повідомила депутат Вікторія Сюмар, фракція "Народний фронт" наполягає на створенні нової парламентської коаліції з новою коаліційною угодою.

"Ми вимагаємо зустрічі - загальні збори - депутатів трьох фракцій для того, щоб обговорити з ними ключові, базові точки, які повинні бути закладені в новій коаліційній угоді", - заявила Сюмар.

За її словами, якщо збереться 226 або більше депутатів демократичних фракцій, "ми повинні на загальних зборах обговорити все те, що нас об'єднує, виробити спільний етичний кодекс (поведінки)".

"Якщо ми домовляємося, складаємо сумлінну коаліційну угоду, якщо напрацьовуємо план дій уряду і домовляємося про принципи взаємодії в коаліції, фракція "Народний фронт" готова поставити підписи під такою коаліційною угодою і з тим кандидатом, якого запропонувала фракція БПП (кандидатом в прем'єри)" , - зазначила вона.

Не треба їх переоцінювати? Ізраїльський військовий експерт пояснив, чого очікувати Україні від безпекових угод

субота, 4 травень 2024, 8:42

Безпекові угоди з країнами-партнерами, над якими наразі працює Україна, не варто переоцінювати. Вони здатні дати нашій державі воєнно-стратегічний і моральний запас міцності, однак це не комерційні контракти, за порушення яких введуть санкції для поруш...