В БПП знайшли спосіб звільнити Яценюка без його згоди - ЗМІ

За основу для такого рішення можуть використати статтю Конституції України.

Арсеній Яценюк. Фото:nk.org.ua

Фракція БПП обговорює можливість прийняття постанови про звільнення Арсенія Яценюка з посади прем'єр-міністра. Про це повідомляють джерела Української правди у фракції, передають Патріоти України.

"Стаття 85 Конституції України, пункт 12 говорить, що Верховна Рада має право змінити прем'єр-міністра", - зазначив один з депутатів. На питання, чи прийняла фракція кінцеве рішення з цього приводу, інший співрозмовник пояснив, що такий варіант обговорювався. "Можемо проголосувати вже на цьому тижні", - додав він.

"По імунітету (прем'єра протягом року - ред.) - це закон. А у нас вищим законом є Конституція України", - зазначив депутат.

Ще один депутат повідомив, що ця постанова можлива лише при кандидатурі міністра фінансів Наталії Яресько.

"Наше переконання, що кандидатура Яресько - кращий варіант. Ми очікуємо, що можливо ще дозріє Арсеній Петрович і сам піде", - підсумував він.

Як вже повідомлялося, 14 березня прес-секретар президента Святослав Цеголко повідомив, що під час зустрічі з лідером партії "Самопоміч" Андрієм Садовим президент Петро Порошенко може запропонувати йому стати прем'єром або підтримати на цю посаду Наталію Яресько.

Пізніше лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що Садовий не прийняв пропозицію президента очолити Кабінет міністрів.

"Для світу небезпечні заводи зброї та засоби контрацепції": Папа Франциск закликав молодь народжувати більше

субота, 11 травень 2024, 15:42

Папа Римський Франциск закликав молодих людей народжувати більше дітей, щоб запобігти поступовому старінню населення. Він заявив, що у світовому голоді винне не перенаселення, а споживацтво. Про це пишуть Reuters та Vatican News, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Литви Ландсбергіс прокоментував погрози Путіна застосувати ядерну зброю

субота, 11 травень 2024, 14:29

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що, на його думку, ядерний шантаж Путіна - це блеф. Про це повідомляє LRT, передають Патріоти України. "Він нічого від цього не виграє, але може втратити все. Деякі країни на його боці, або ...