У чеського друга Путіна проблеми: Депутати покинули залу під час інавгурації президента Земана

Таким чином політики висловили протест проти нападок Мілоша Земана на суспільне Чеське телебачення і деяких журналістів.

Земан у Чехії не усім до вподоби. Ілюстрація: Радіо Свобода.

Під час церемонії інавгурації президента Чехії Мілоша Земана група депутатів парламенту демонстративно вийшла із зали, повідомляють Патріоти України із посиланням на Радіо Свобода.

Таким чином вони висловили протест проти нападок Земана на суспільне Чеське телебачення і деяких журналістів. Приносячи присягу в середньовічному Владиславському залі Празького граду, Земан розкритикував Чеське телебачення за нібито прихильність нині опозиційній правоцентристській партії TOP 09. Крім того, Земан накинувся і на журналістів кількох приватних засобів інформації.

У відповідь залу покинула група депутатів обох палат парламенту Чехії від опозиційних партій. Земана критикують за популістські заяви, проросійську позицію і відданість президенту Росії Володимиру Путіну. Він не раз закликав до зняття санкцій Євросоюзу проти Росії і до фактичного визнання анексії українського Криму.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...