"В день Смоленської катастрофи екс-прем'єр Туск говорив з Путіним": Міністр оборони Польщі пообіцяв оприлюднити записи

Інформація, яку містять записи розмов Туска, Путіна і Шойгу, суперечить офіційним висновкам, що представлені комісіями із розслідування катастрофи.

Д.Туск і В.Путін. Фото: РБК-Украина.

У розпорядженні Міноборони Польщі є записи розмов колишнього прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска з Володимиром Путіним від 10 квітня 2010 року, коли сталася Смоленська катастрофа. Про це заявив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Туск навіть не спромігся повідомити кому-небудь про розмову з Володимиром Путіним і Сергієм Шойгу, які на той час вже мали інформацію, зчитану з чорних ящиків, і детальним описом того, як відбувалася катастрофа", - сказав Мацеревич.

На думку Мацеревича, ключовим є той факт, що інформація, яку містять записи розмов Туска, Путіна і Шойгу, суперечить офіційними висновками, представленими комісіями із розслідування катастрофи.

Міністр також пообіцяв, що незабаром записи розмов Туска, Путіна і Шойгу будуть оприлюднені.

Як повідомлялося, слідство щодо причин Смоленської катастрофи продовжено до грудня 2017 року.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...