У Донецькій області затримали бойовика, який встиг повоювати і за ЗСУ, і за "ДНР" (фото)

Житель Мирнограду двічі вступав до лав ЗСУ, і двічі - в ряди "ДНР".

На Донеччині затримали бойовика "ДНР". Фото: Фейсбук.

У Донецькій області в Покровському співробітники поліції затримали "цікавого фрукта" - чоловіка, який заявив, що воював на боці ЗСУ, і на боці бойовиків. Про це повідомив начальник управління обласної поліції В'ячеслав Аброськін в Facebok, передають Патріоти України.

Під час затримання 48-річний чоловік мав при собі так зване "тимчасове посвідчення військовослужбовця ДНР", згідно з яким він з жовтня 2016 року є гранатометником "армії ДНР".З його слів, за два роки цей "недовоїн" двічі вступав до лав ЗСУ, і двічі - в ряди "ДНР". "Хронологія його переходів виглядає так: ЗСУ- "ДНР" -ЗСУ- "ДНР", - пише Аброськін.

За словами затриманого, з серпня 2015 року по серпень 2016 року, він проходив службу в одній з бригад Збройних Сил України та під час обстрілу бойовиків навіть отримав поранення. Потім він виїжджав на окуповану територію, де після лікування "працевлаштувався" на посаду гранатометника в рядах бойовиків. За "службу" у окупантів, з якими він сам недавно ще воював, отримував 15 тисяч російських рублів.У лютому 2017 він повернувся в рідне місто Мирноград (раніше Димитров - ред.) Донецької області і пішов у військкомат. Там його направили назад в "рідну" бригаду, в якій ще два місяці він воював проти бойовиків.У квітні 2017 року його демобілізували і він поїхав назад до Донецька. У Покровск він приїхав, щоб зустрітися з коханою. Аброськін зазначив, що поліція перевірить ці свідчення, а також чи був затриманий причетний до вбивств. Зараз чоловік перебуває в СІЗО.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...