У Google допомогли створити інтерактивну "Реабілітаційну карту України"

В Україні відбувається поступова перебудова системи надання реабілітаційних послуг і міжнародні експерти активно в цьому допоммагають.

Google допомогла створити "Реабілітаційну карту України". Фото: mobus.com.

Місія ВООЗ по оцінці системи реабілітації в Україні показала, що ресурсів для надання реабілітаційної допомоги в країні багато, але їх координація та використання зазвичай не є якісними і ефективними. Про це повідомили в прес-центрі МОЗ України, передають Патріоти України.
- Спільними зусиллями ми збираємо і упорядковуємо інформацію про реальних постачальників реабілітаційних послуг. Інформація буде розміщена на інтерактивній карті, це полегшить пошук необхідного закладу споживачам послуг, дозволить координувати їх діяльність, - зазначає Оксана Сивак, заступник міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції.
Основні зауваження місії: недостатня координація між уповноваженими міністерствами та організаціями, відсутність цілісної системи, яка включатиме всі фази і рівні надання допомоги, істотні кадрові проблеми.
Сьогодні установи, які надають послуги реабілітації, підпорядковані Міністерству охорони здоров'я, Міністерству соціальної політики, Міністерству освіти і науки, Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, Національній гвардії України.
Також існує ряд закладів реабілітації в комунальному, приватному і громадському секторах. Однак події на Сході України продемонстрували повний колапс системи вітчизняної реабілітації.
Зараз відбувається поступова перебудова цієї системи. Розвиваються нові і вже існуючі реабілітаційні професії, докорінно переглядається філософія надання реабілітаційної допомоги, законодавчі та підзаконні акти, що регулюють систему.
- Будь-яка реорганізація вимагає чіткого розуміння відправної точки. У нашому випадку - усвідомлення кількості установ, що надають реабілітаційну допомогу, і їх географічного розташування, - зазначає Володимир Голик, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Фізіотерапія. Медична реабілітація».
В рамках кампанії «Цифрове перетворення України» компанія Google надала експертну допомогу в створенні інтерактивної карти відповідно до зібраної інформації. МОЗ запрошує реабілітаційні структури державної, комунальної, приватної та громадської форм власності приєднуватися до реабілітаційної карті України.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...