Google з жахом виявляє, що росіяни у повну використовували його комерційні можливості для втручання у вибори президента США

Google раніше применшував проблему російського втручання на його платформах.
Google шокували результати розслідування. Ілюстрація: Kakadu Club.

"Компанія Google вперше виявили свідоцтва того, що російські оперативники використали її платформи в спробі втрутитися у вибори 2016 року, кажуть джерела, знайомі з розслідуванням, яке веде компанія", - повідомляють Елізабет Двоскін, Адам Ентус і Крег Тімберген в The Washington Post. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із їхніми міркуваннями.

«Гігант із Силіконової долини виявив, що російські агенти, прагнучи поширити дезінформацію за допомогою багатьох продуктів Google, в числі яких Youtube, рекламна система, пов'язана з пошуком Google, пошта Gmail і рекламна мережа DoubleClick, витрачали на оголошення десятки тисяч доларів. За словами людей, на умовах анонімності погодилися обговорити обставини, що не стали надбанням публіки. Google управляє найбільшим в світі рекламним бізнесом, і Youtube - найбільший сайт для розміщення відео онлайн ", - йдеться в статті.

"Відкриття, зроблене Google, важливо також тому, що оголошення, про які йде мова, мабуть, куплені не тією пов'язаною з Кремлем "фермою тролів", що купила рекламу на Facebook. Це знак того, що російські зусилля із поширення дезінформації в мережі можуть бути набагато ширшою проблемою, ніж поки вважають компанії Силіконової долини", - вказують автори.

"Google раніше применшував проблему російського втручання на його платформах. Минулого місяця прес-секретар Google Андрес Фейвілл сказала The Washington Post, що компанія" завжди відстежує порушення [її] політики, але не бачила свідоцтв того, що рекламна кампанія такого типу була проведена на [її] платформах", - йдеться в статті.

"Тим не менш, Google запустила розслідування у даній справі, коли Конгрес змусив технологічні компанії визначити, як російські оперативники використали соцмережі, онлайн-рекламу і інші цифрові інструменти, щоб вплинути на вибори 2016 року і посіяти розкол в американському суспільстві", - повідомляють автори.

У понеділок компанія випустила заяву зі словами: "У нас є набір жорстких рекламних установок, в тому числі обмеження на таргетування політичних оголошень і заборона на таргетування за ознакою раси чи релігії. Ми уважніше придивляємося до доказів, щоб розслідувати спроби зловжити нашими системами, працюємо з дослідниками, з іншими компаніями і надамо допомогу поточним розслідуванням".

"Люди, знайомі зі слідством Google, сказали, що компанія аналізує набір оголошень, що коштують менше 100 тис. доларів, і все ще з'ясовує, чи всі вони виходили від тролів або частина з них куплена з легітимних російських акаунтів", - йдеться в статті.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...