В Генштабі пропонують змінити терміни військової служби в особливий період

Генеральний штаб ЗСУ ініцює внесення змін до законодавства, яке регулює проходження військової служби строковиками і контрактниками для усунення розбіжностей.

Генштаб вирішив змінити терміни військової служби в особливий період. Фото: umanrda.gov.ua.

Генеральний штаб Збройних сил України ініціював внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо уточнення термінів військової служби в особливий період. Про це повідомляє Генштаб на сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Зазначений законопроект усуває розбіжності в проходженні військової служби різними категоріями військовослужбовців.

Зазначимо, що військовослужбовці, які уклали шестимісячний контракт, після завершення цього терміну можуть звільнитися з військової служби без додаткових вимог. Разом із тим, у Збройних силах України продовжують проходити службу військовослужбовці, які підписали контракт на особливий період упродовж невизначеного терміну.

Пропонується внести зміни в закон, якими передбачити в особливий період чіткі терміни проходження військової служби: шість, дванадцять і вісімнадцять місяців. Військовослужбовці, які уклали контракт на особливий період та відслужили не менше 18 місяців, матимуть можливість або продовжити контракт на певний термін - 6, 12 і 18 місяців, або звільнитися з військової служби.

Законопроект перебуває на розгляді профільного комітету Верховної Ради України, додали в Генштабі.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, за словами спікера Адміністрації президента з питань АТО Андрія Лисенка, ймовірність оголошення сьомої хвилі мобілізації залежить від кількості охочих служити в ЗСУ за контрактом.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...