"Прощай, немытая": В Україні люди в погонах замість "Здравия желаю" вітатимуться старовинним козацьким привітанням

Для цього у Стройовому статутом Збройних Сил України, затвердженому Законом України мають внести зміни до окремої 84 статті.

Ілюстрація:podrobnosti.ua

Кабінет Міністрів України від 5 лютого вніс до Верховної Ради законопроект №7549 "Про внесення змін до деяких законів України з питань проходження військової служби", в якому, зокрема, пропонується на законному рівні легітимізувати серед військовослужбовців традиційне привітання "Слава Україні! - Героям слава!". Про це йдеться на офіційному веб-порталі ВР, передають Патріоти України.

Для цього у Стройовому статутом Збройних Сил України, затвердженому Законом України "Про Стройовий статут Збройних Сил України" (Відомості Верховної Ради України, 1999 р .., № 22-23, ст. 195 із змінами) пропонується змінити статтю 84, щоб вона звучала так:

"На вітання начальника або старшого за військовим званням "Слава Україні" всі військовослужбовці, що знаходяться в строю або поза строєм, відповідають:"Героям слава". Якщо начальник або старший за військовим званням прощається, на його слова "Слава Україні" військовослужбовці відповідають: "Героям слава".

Крім того, таке ж привітання пропонується при врученні підрозділу Бойового прапора. При цьому при зверненні до міністра оборони і його заступників-цивільних військових пропонують називати їх "товаришу" і посаду.

У пояснювальній записці говориться, що даний законопроект дозволить впровадити нові військові посади в штатах військових частин - головний старшина батальйону (бригади, полку) і головний сержант роти (взводу) і визначити їх права та обов'язки; підвищити роль сержантського (старшинського) складу ЗСУ в навчанні і вихованні підлеглого особового складу і в підготовці до виконання ними завдань за призначенням; врегулювати питання повсякденної діяльності, в тому числі ввести в розпорядок дня годину національно-патріотичної підготовки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...