В Європарламенті назвали країни, куди українці зможуть їздити без віз

Безвізовий режим дає змогу громадянам України подорожувати 30 країнами.

Україна отримала "безвіз". Ілюстрація: Європейська правда.

У Європарламенті повідомили, з якими країнами ЄС і Шенгенської зони діятиме безвізовий режим для українців. Про це йдеться у роз’ясненні Європарламенту у зв’язку із голосуванням у четвер резолюції про скасування для України візового режиму з ЄС, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

«За новим законодавством, українці, які є власникам біометричних паспортів, зможуть в’їхати до ЄС без віз на 90 днів у період кожних 180 днів з метою туризму, відвідування родичів або друзів, з метою бізнесу, але не для роботи. Звільнення (скасування віз – ред.) стосуватиметься усіх країн ЄС (за винятком Ірландії та Великої Британії), а також Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії», - розповіли у Європарламенті.

Відтак, безвізовий режим для українців стосуватиметься загалом 30 країн Європи, включаючи 26 країн ЄС та ще чотирьох, які не є членами Спільноти, але входять до Шенгенської зони.

Нагадаємо, сьогодні Європарламент проголосував за запровадження "безвізового режиму" з Україною.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...