В Кремлі цього тільки й ждуть: Дипломат пояснив, чому не варто перейменовувати АТО на війну

Зміна статусу антитерористичної операції на сході України на військовий стан та війну розв'яже Росії руки і дасть привід почати Третю світову війну.

Юрій Щербак. Фото: azov.press.

Українській владі не варто визнавати ОРДЛО окупованими територіями, як і не варто АТО перейменовувати на війну. Таку думку висловив український дипломат і учасник групи "Першого грудня" Юрій Щербак, повідомляють Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Він наголосив, що Росія очікує від України хибного сигналу, щоб розпочати повномасштабну агресію, а в очах Заходу звинуватити в цьому Україну.

"Тому всі ці акти й волання про воєнний стан, оголошення Росії ледь не війни й перегляд відносин із нею повинні бути дуже виважені. Ця обережність пов'язана з порадами західних держав, зокрема Німеччини й Ангели Меркель. Вони вчать нас бути дуже акуратними з Путіним", – вважає дипломат.

Він додав, що АТО повинне залишитися АТО. Україні треба бути обережною і не перетворювати цю операцію на війну.

- Якщо перейменуємо антитерористичну операцію на війну, то Росія скерує на нас ракети крилаті, й почнеться Третя світова, – наголосив Щербак.

Водночас він додав, що за долю Україні найбільше переживають самі ж українці, тому "не завжди треба слухати європейських радників".

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...