У Москві вже істерика: Російський "Дон" після атаки на буксир ВМСУ отримав пробоїну і до бази може не дотягнути

Рейдовий буксир ВМС України, разом з артилерійськими катерами, продовжує рух в порт Маріуполя.

Зіткнення із українським буксиром виявилося фатальним для російського корабля? Ілюстрація: InfoResist.

Російський сторожовий корабель «Дон» в результаті тарану рейдового буксира ВМС України «Яни Капу» отримав значні пошкодження і бореться за виживання. Про це повідомило джерело в Міноборони України, передають Патріоти України.

«В результаті агресивних дій ПСКР «Дон» отримав пробоїну вище міделю (вище ватерлінії, - ред.) метр на метр. Також на борту утворилася вм'ятина два на два метри. «Дон» втратив хід і повертається на базу в аварійному стані», - повідомило джерело.
Корабель російських прикордонників може затонути, зараз він бореться за живучість на шляху до бази. Рейдовий буксир ВМС, разом з артилерійськими катерами, продовжує рух в порт Маріуполя. Росіяни заявляють, що кораблі нашого флоту нібито порушили територіальні води і продовжують провокаційні дії.
Джерело зазначило, що, судячи з усього, наказ на видавлювання наших кораблів надійшов з Москви. Кораблі ВМС України в своїх діях керуються міжнародними конвенціями і підписаним з Росією договором про використання Азовського моря.
Джерело: InfoResist

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...