В ОБСЄ вимагають у Кремля повернути Крим Україні

Свої пропозиції члени ОБСЄ виклали у тексті спеціальної резолюції.

Фото: http://uainfo.org/

ОБСЄ на сесії в Тбілісі прийняла резолюцію, яка засуджує анексію Росією українського Криму, повідомляють Патріоти України з посиланням на uainfo.org.

Резолюція, внесена на розгляд Парламентської асамблеї ОБСЄ українськими представниками, називається "Про порушення прав людини і основних свобод в Криму, порушення прав кримськотатарського населення".

"Парламентська асамблея ОБСЄ закликає Російську Федерацію покласти край агресії проти України і повністю виконувати свої зобов'язання, що випливають з Статуту ООН, Гельсінського заключного акту, а також інших норм і принципів міжнародного права, в тому числі, принципів і зобов'язань в рамках ОБСЄ", - йдеться в тексті документу.

У резолюції міститься заклик до держав-учасників ОБСЄ утримуватися від будь-яких дій або контактів, які прямо або побічно можуть мати на увазі визнання зміни статусу Автономної республіки Крим та міста Севастополя як невід'ємної частини України.

У документі засуджуються репресивні заходи з боку окупаційної влади проти Меджлісу кримськотатарського народу і його керівників, а також жорсткі обмеження свободи мирних зібрань, що поширюються в тому числі і на традиційні заходи, приурочені до річниці депортації кримських татар.

Реакції офіційної Москви на резолюцію поки немає. Російська делегація раніше відмовилася брати участь в обговоренні проекту резолюції.

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...

Це був фальстарт? У Раді відреагували на скандальне рішення МЗС щодо консульських послуг для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 17:25

Рішення МЗС щодо призупинення надання консульських послуг для чоловіків за кордоном в Раді вважають антиконституційним і таким, що не відповідає ухваленому раніше закону про мобілізацію. Про це в коментарі "РБК-Україна" розповіли джерела в профільному ...