В очікуванні першого пострілу: Російські війська на кордоні з Кримом розвернулися в бойові порядки - Генштаб ЗСУ

Спікер Генштабу переконаний, що активізація російських військ - це звичайна провокація.

Владислав Селезьов. Фото google.com

Війська РФ на кордоні з окупованим Кримом розвернулися в бойові порядки з метою провокацій. Про це повідомив спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

"Вооруженные сили Российской Федерации совершают демонстративно провокационные действия на Севере временно оккупированного Крыма. В чем это выражается, сегодня в период с 11 до 14 на Джанкойском направлении в двух километрах от линии административной границы механизированная рота на 8-ми БМП развернулась в боевые порядки и начала окапываться и проводить инженерные мероприятия. После того, в 14:00 они свернули и поехали назад. В тоже время на Армянском направлении в районе КПП «Каланчак» механизированная рота до 100 военнослужащих на пяти КАМАЗах прибыла и также развернулась в боевые порядки и начала проводить инженерные мероприятия — рыть окопы. С 14:15 на Джанкойском направлении прибыла вторая рота на автотранспорте и также разворачивается в боевые порядки и проводит инженерные мероприятия", — повідомив він.

Також він додав, що буквально недавно з'явилася інформація, що на вірменському напрямку є одна установка "БМ-21 Град".

Своєю чергою начальник Генштабу Віктор Муженко повідомив, що на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом було посилено групування ЗСУ, а всі підрозділи отримали наказ про переведення в підвищену бойову готовність.

"Подразделения и воинские части Вооруженных сил Украины, которые выполняют задачи в районе административной границы с оккупированным Крымом, приводятся в повышенную боевую готовность. Проведено наращивание соответствующей группировки", — написав В.Муженко на своєму Фейсбуці.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...