В Росії заарештовано тираж газети з викриттями про будинок керівника "Роснефти"

Суд зобов'язав видалити тираж з інформацією про Сєчіна. У позові йшлося про порушення конституційних прав, зокрема, були розкриті відомості, які нібито становили таємницю його особистого і сімейного життя.

Ігор Сєчін. Фото:www.rbc.ru

Останкінський суд Москви зобов'язав видалити з сайту газети "Ведомости" статтю про будинок керівника "Роснафти" Ігоря Сєчіна і знищити всі збережені тиражі номери. У публікації газети стверджувалося, що він будує заміський будинок біля санаторію "Барвіха" на Рубльовці, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Нагадаємо, скандальна стаття була опублікована в газеті "Відомості" та на офіційному сайті видання 20 липня під двома заголовками "Сєчін в'є гніздо в Барвисі" і "Відомості" виявили будинок Ігоря Сечіна в Барвисі". У матеріалі журналісти розповіли про будівництво будинку глави "Роснефти" в елітному селищі Барвіха в Підмосков'ї на ділянці площею 3 га.

Своєю чергою, у позові йшлося про порушення його конституційних прав, зокрема, були розкриті відомості, що складали таємницю його особистого і сімейного життя. Юристи наполягли, що видання опублікувало персональні дані про сім'ю Сєчіна, про його стосунки з колишньою дружиною, дані про дітей і майнове становище.

"Це інтимні аспекти життя. Зараз кожен з присутніх може задати питання, а чи хотів би він, щоб така публікація вийшла відносно нього", - повідомив адвокат. Представники газети і сам автор статті Рінат Сагдієв повідомили, що всі дані, які використовувалися в статті, були отримані з відкритих джерел, а багато іншої інформації навіть публікувалося в інших виданнях раніше.

Автор статті в суді також заявив, що такі відомості мають величезне значення для суспільства - наприклад земля, 22 га лісу, що належать санаторію "Барвіха", перейшли з державної власності в приватну. За його словами, суспільство має знати, скільки заробляє і витрачає топ-менеджер найбільшої державної компанії.

"Ми абсолютно впевнені, що ми діяли в рамках закону. Суспільство має право знати, як топ-менеджмент компанії витрачає гроші, які він отримує за продаж природних ресурсів всієї країни", - додала юрист відповідача.

Пізніше "Ведомости" повідомили, що мають намір оскаржити рішення суду. "З рішенням не згодні. Будемо його оскаржувати", - повідомила головний редактор газети Тетяна Лисова.

"Вік - це єдине, що нас об'єднує": Байден дотепно висміяв Трампа

неділя, 28 квітень 2024, 13:52

Президент США Джо Байден на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому розкритикував колишнього президента Трампа, проти якого він збирається провести матч-реванш у день виборів цієї осені. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. "Вік ...

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...