В Росію чи до Європи? З Молдови надходять повідомлення про високу явку виборців, нестачу бюлетенів і перші результати

На виборах президента Молдови проєвропейський кандидат Майя Санду пригрозила відставкою міністру закордонних справ і ЦВК.

Майя Санду. Фото: newsmaker.md.

У Молдові закінчилося голосування другого туру президентських виборів, в якому змагалися проросійський кандидат Ігор Додон і колишній міністр освіти Молдови з проєвропейською позицією Майя Санду. Головною проблемою виборів на кількох ділянках стала нестача бюлетенів. Про це повідомляє місцеве видання NewsMaker, інформують Патріоти України.

Як повідомляється, утруднення з голосуванням молдаван через брак бюлетенів зафіксовано в Болоньї (Італія), молдавських містах Дубосари і Гумі, Бухаресті (Румунія) і Дубліні (Ірландія). Бюлетені також закінчилися на одній з виборчих дільниць в Лондоні, за що Санду зажадала відставки міністра закордонних справ і голови Центральної виборчої комісії.

Журналісти також повідомляють про побиття спостерігача від партії "Дія і солідарність" (від якої висувалася Майя Санду - ред.) на ділянці в комуні Степ-Сочь (Оргіївський район).

За даними ЗМІ, на 15.00 за кордоном проголосували більше громадян Молдови, ніж в першому турі. Журналісти відзначають підвищення активності молдавської діаспори в світі. О 20:25 достроково закрили ділянку в Москві - закінчилися бюлетені.

Видання передає і перші результати виборів:



Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...