У США вийшла книга про те, як у Обами провалили спецоперацію з викриття злочинів Путіна

Одна з помічниць Барака Обами пропонувала організувати витік уривків засекречених даних з метою розкрити банківські рахунки в Латвії дочки Путіна.

Обама вирішив промовчати? Ілюстрація: AFP.

Журналіст Yahoo Майкл Ісікоф і головний редактор журналу Mother Jones Девід Корн написали книгу під назвою "Російська рулетка: інсайдерська історія про війну Путіна проти Америки та обрання Дональда Трампа", в якій розповідається про те, як у Білому домі збиралися відповідати на втручання Росії у вибори президента у США. Про це повідомляється на новинному сайті Yahoo, передають Патріоти України.

Книга базується і на розмовах з тодішніми співробітниками Білого дому. Одним із запропонованих варіантів була відповідна кібератака під керівництвом АНБ проти деяких російських сайтів і хакерів Guccifer 2.0 і DCLeaks, які були причетні до крадіжки особистих документів представників Демократичної партії. Крім цього, йшлося про можливу DDOS-атаку на розвідувальні відомства РФ.

Зокрема, Селеста Уолландер - старший помічник Барака Обами з Росії і Центральної Азії в Раді національної безпеки - пропонувала опублікувати засекречений компромат на президента РФ Володимира Путіна. Так, Уолландер пропонувала організувати витік уривків засекречених даних з метою розкрити банківські рахунки в Латвії дочки Путіна.

Крім цього, Уолландер і тодішній помічник Держсекретаря Вікторія Нуланд пропонували передавати "російським сайтам чутки про гроші Путіна, подружок російських чиновників, корупцію в "Єдиній Росії". "Ми хотіли підняти ставки тим методом, який визнавав Путін", - зазначила Нуланд.

Однак відповідати Кремлю на втручання американські вибори в Білому домі в підсумку відмовилися, оскільки інформація про підготовку відповіді може просочитися в ЗМІ, що "зажене президента в рамки" і змусить його діяти.

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...