"В Україні немає арени, готової до проведення "Євробачення " - "порадував" міністр культури Нищук (відео)

Навіть наявні в Києві майданчики не підходять за умовами Європейського мовного союзу для проведення "Євробачення".

Сцена Євробачення 2016 в Стокгольмі. Фото: hochu.ua.

Міністр культури Євген Нищук заявив про відсутність в Україні арени, яка була б готова до проведення міжнародного конкурсу естрадної пісні "Євробачення" в 2017 році. Про це він повідомив в ефірі "5 каналу", передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Арени як такої у нас практично немає, за тими вимогами - закритої арени на велику кількість людей", - сказав він.

За його словами, відповідного приміщення немає навіть в столиці.

"У нас начебто є Палац спорту, але він в дуже хиткому стані, він при бажанні може приймати близько 12-14 тисяч ..." Олімпійський "- він не критий. Зараз говорять про те, що німецькі фахівці можуть допомогти покрити арену, але це покриття, яке дасть можливість тільки сховатися від дощу ", - повідомив Нищук.

Він підкреслив, що навіть якщо "Олімпійський" накриють, це не дозволить встановлювати на арені важке обладнання та декорації.

Міністр зазначив, що на даний момент ні в одному місті немає потенційного приміщення для проведення конкурсу, але Львів розглядає можливість побудови такої арени.

"Вона, насправді, необхідна кожному місту, Києву зокрема, у нас немає такого майданчика, який був б придатним для великого форуму, конгресу, театрального перформансу", - додав міністр.

На думку Нищука, Києву необхідно побудувати великий сучасний зал на берегах Дніпра.

Нагадаємо, на "Євробаченні-2016" здобула перемогу українська співачка Джамала з піснею "1944". За правилами конкурсу, наступне "Євробачення" має пройти в країні, виконавець якої переміг в попередньому.

24 червня розпочався конкурсний відбір міста-господаря "Євробачення", його переможець стане відомий 1 серпня. Про готовність прийняти "Євробачення-2017" вже заявили Київ, Львів, Одеса, Дніпропетровськ, Херсон та Харків.

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...