​«В України залишилося два-три місяці на боротьбу з корупцією, потім Захід може скасувати санкції», - екс-голова СБУ

Керівництво держави наразі має продемонструвати всю можливу здатність у проведенні стратегічних реформ, те що гальмувалось останні роки. Поки в Україні не зрозуміють, "наскільки глибокою і руйнівною є корупція" виграти війну на Донбасі неможливо

У Києва є два-три місяці, щоб показати реальний прогрес в боротьбі з корупцією, поки західні партнери не задумаються про скасування санкцій проти РФ. Про це розповів екс-глава СБУ Валентин Наливайченко в інтерв'ю американському виданню The Daily Signal, зазначають Патріоти України.

Політик підкреслив, що терпимості до корупції від нової адміністрації США не буде, а в Європейському союзі в 2017 році може відбутися "багато змін".

Екс-глава СБУ вважає, що в України є шанс "показати всьому світу, особливо росіянам" що після розпаду СРСР існує "Б план" який дозволяє пострадянським країнам стати демократичними, незалежними і вільними від корупції. Наливайченко закликав українців вірити в демократичні процеси, "незважаючи на те, що країною понад чверть століття керує олігархічний режим".

Він підкреслив, що будь-хто, котрий стає президентом або прем'єр-міністром, відразу перетворюється в частину корумпованою і непрозорої системи, що повторює радянський досвід. Тому, в урядові кабінети потрібно привести "абсолютно нових людей з іншим типом мислення і менталітетом".

Наливайченко вважає, що поки в Україні не зрозуміють, "наскільки глибокою і руйнівною є корупція" виграти війну на Донбасі неможливо. Себе Наливайченко назвав "першим і єдиним главою СБУ, який особисто почав затримувати офіцерів ФСБ в Україні".

Наливайченко очолив 24 лютого СБУ 2014 року. 18 червня 2015 року Верховна Рада відправила його у відставку Це рішення підтримали 248 народних депутатів, а подання про відставку Наливайченко вніс в Раду президент України Петро Порошенко.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...