Важливо: Турчинов розповів, що буде прописано в законі про реінтеграцію Донбасу (відео)

Секретар РНБО наголосив, що для України зараз важливо забезпечити визволення окупованих територій.

Олександр Турчинов. Фото:скріншот

Законопроект про реінтеграцію окремих районів Донецької та Луганської областей детально описує, хто є країною-окупантом у зоні АТО, а також які території вважаються окупованими. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

"Безумовно, в законі це прописано. Чітко прописано", - запевнив політик. "Окрім того в законі прописано механізм їх (окупованих територій – ред..) звільнення", - додав Турчинов.

За словами секретаря РНБО, суто констатувати загальновідомі речі є недостатнім. "Забезпечити механізм визволення цих територій - це для нас важливо зараз. Забезпечити механізм недопущення розповсюдження агресії на Захід, у т.ч. захистити громадян, які потерпають від агресора - це для нас принципово", - наголосив секретар РНБО.

Окрім того, не зважаючи на зміну формату АТО, учасникам бойових дій з російсько-терористичними військами зберігатимуться усі встановлені раніше пільги та соціальні виплати.

Як повідомлялося раніше, президент Петро Порошенко доручив розробити законопроект про повернення окупованих територій, ініціатором якого виступив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

У БПП пояснили, що потреба в законі "Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету" виникла через фактичний вихід Росії з Мінського процесу врегулювання збройного конфлікту.

"Асоціації пацієнтів із психічними розладами вас не вистачає": Безугла показала свою повістку

четвер, 18 квітень 2024, 23:14

Одіозна нардепка Мар'яна Безугла продовжує виводити користувачів на емоції. Так, вона показала свою повістку. Про це народна депутатка Мар'яна Безугла написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. "Знайшла свою повістку", – написал...

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...