Вбивство Павла Шеремета: Слідство отримало відео закладення вибухівки в автомобіль Олени Притули (відео)

На даний момент вже проводиться експертиза автомобіля вбитого журналіста.

Вибух стався о 7:45 ранку в середу, 20 липня, на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького в центрі Києва. Скриншот.

Слідча група, яка веде справу про вбивство в Києві журналіста Павла Шеремета, отримала запис з камер зовнішнього спостереження, на якій видно момент закладки вибухівки під машину редактора-засновника "Української правди" Олени Притули. Про це пише ZN.ua з посиланням на джерела в правоохоронних органах, передають Патріоти України.

"На даний момент, експертиза автомобіля вбитого журналіста вже проводиться", - зазначає видання.

Як відомо, у відповідь на прохання президента Петра Порошенка, США погодилися надіслати фахівців ФБР для допомоги в розслідуванні, зокрема для проведення слідчих експертиз.

"Приїхали співробітники ФБР, сьогодні була зустріч з керівництвом Нацполіціі і слідства у справі", - сказав співрозмовник видання.

Нагадаємо, в Держдепі зазначили, що ФБР вже надає допомогу українським слідчим органам у розслідуванні. Автомобіль, в якому знаходився Шеремет, вибухнув в 07:45, 20 липня, в центрі Києва, на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка, коли журналіст виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів.

За попередніми даними, при вбивстві Шеремета використовувалося вибуховий пристрій з дистанційним управлінням, яке було прикріплено під водійське сидіння.

Пізніше в мережі з'явилося відео моменту вибуху.

Також в ЗМІ опубліковано ще одне відео з камер спостереження на перехресті, де стався вибух - у кращій якості, і з додатковими кадрами до моменту трагедії.

Як повідомляли Патріоти України, вранці в середу, 20 липня, в результаті вибуху машини в Києві загинув відомий журналіст Павло Шеремет.

Як припустив колишній керівник оперативної секції у справах терактів Відділу по боротьбі з кримінальним терором і вбивствами варшавської поліції Анджей Мрочек, чоловік, якого зафіксувала камера на місці загибелі Шеремета, може бути вбивцею.

Вбивство Павла Шеремета: всі подробиці, фото, відео.

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...

5 із 6 останніх ракет було збито: Плетенчук розповів, чому запуск "Калібрів" із підводних носіїв росіян неефективний

субота, 4 травень 2024, 21:59

У Чорному морі через загрозу знищення кораблів Росії доводиться використовувати підводні носії крилатих ракет. Про це сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України....