"Вечно эти русские жалуются": У Путіна образилися на Бацьку - постачає техніку силам АТО

Лукашенко зрадив "русский мир" заради українських грошей, переконані автори публікації.

Олександр Лукашенко. Фото: ЖЖУ російському ЗМІ дорікнули Білорусь за військову співпрацю з Україною. Про це написав український волонтер Мирослав Гай на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України. "Вічно ці росіяни скаржаться", - з іронією зазначив він, опублікувавши посилання на публікацію. Стаття під назвою "Білоруська техніка для" АТО ": ніякої моралі, тільки бізнес" опублікована на пропутінського сайті publikatsii.ru.

"У вересні 2015 року на XII-й Міжнародній виставці "Зброя та безпека 2015" в Києві була озвучена інформація про те, що українська корпорація "Богдан" планує збирати для армії та інших силових структур армійські модифікації вантажівок і тягачів МАЗ.

А вже на День сухопутних військ України 12 грудня в якості "подарунка" від корпорації "Roshen" 12-й окремий мотопіхотний батальйон 26-ї Бердичівської артилерійської бригади отримав новий МАЗ-5316. Мабуть, це було перше офіційне представлення білоруських вантажівок, зроблених на замовлення українських ЗСУ", - відзначається в публікації РосЗМІ.

"Хоча, звичайно, і до того продукція Мінського автозаводу мелькала в якості використовуваної українськими військовими техніки. Правда, раніше екскаватори-планувальники, автоцистерни, а також тентовані вантажівки на базі білоруських автомобілів борознили українські простори під емблемою "Спецбудмаш", яка замінила традиційну МАЗівську символіку. Тепер же ніхто в Білорусі не прагне приховувати, що автомобілі і інша спецтехніка під маркою МАЗа буде використовуватися силовиками і "добровільними загонами" України", - скаржиться автор матеріалу.

Він пише. що "сьогодні, в гонитві за прибутком, білоруське керівництво повністю деполітизувало свої відносини з Києвом, переставши боятися реакції на це як всередині країни, так і з боку Кремля", і закликає російське керівництво до рельних дій.

"Однак навіть в разі негативної оцінки того, що відбувається, з Москви при збереженні зовнішньополітичних тенденції в Білорусі навряд чи відмовляться від привабливих пропозицій української влади допомогти їм провести модернізацію своєї армії. Моральні принципи в даному випадку нікого в Мінську хвилювати не будуть", - підсумовує він.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...