"Великі нації так не роблять": Держсекретар США закликав Кремль повернути Україні вкрадені території

Майк Помпео підкреслив, що Росія порушила один із основоположних принципів ООН, на яких засновано безпеку всього світу.
Майк Помпео. Фото: Рейтерс.

Вторгненням в Україну у 2014 році і спробою анексії Криму Росія намагалася підірвати фундаментальний міжнародний принцип, який розділяють демократичні держави, згідно якого жодна країна не може змінити межі іншої силою. Про це заявив державний секретар США Майк Помпео 25 липня, як повідомляється на офіційному сайті Держдепу США, передають Патріоти України.

"Держави світу, включно з Росією, погодилися з цим принципом у статуті Організації Об'єднаних Націй, узявши на себе зобов'язання утримуватися від загрози силою або її застосування проти територіальної цілісності чи політичної незалежності будь-якої держави. Це основний принцип, який було підтверджено у Гельсінському заключному акті", – зазначив він.

Держсекретар США підкреслив, що Росія порушила один із основоположних принципів ООН, на яких засновано безпеку всього світу. "Як ми це робили в Декларації Уеллса [про невизнання США входження Латвії, Естонії і Литви до складу СРСР] в 1940 році, Сполучені Штати знову підтверджують свою політику щодо відмови у визнанні претензій Кремля на суверенітет над територією, захопленою силою, порушуючи міжнародне право. Згідно із союзниками, партнерами і міжнародною спільнотою США відкидають спробу Росії захопити Крим", – ідеться в заяві.

Помпео додав, що ця політика буде діяти до відновлення територіальної цілісності України і закликав Росію "поважати принципи, які вона декларує". "Ми маємо відстоювати нашу відданість міжнародному принципу суверенної рівності і поважати територіальну цілісність інших держав. Своїми діями Росія діяла негідно великої нації, і вибрала ізоляцію від міжнародної спільноти", – підсумував він.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...