Відбувається щось важливе: Яценюк виступив за референдум щодо змін до Конституції - все має вирішувати народ (відео)

Український народ повинен сказати своє слово, яка повинна бути нова українська Конституція у новій європейській Україні.

Арсеній Яценюк. Фото: соцмережі.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк виступає за проведення референдуму щодо внесення змін до Основного закону України, повідомляють Патріоти України з посиланням на Урядовий портал. Про це Арсеній Петрович сказав в ході програми "10 хвилин з прем'єр-міністром" в неділю ввечері.

Настав час, щоб український народ сказав своє слово, яка повинна бути нова українська Конституція у новій європейській Україні. Ніхто, крім народу України, не має права визначати, яким буде Основний закон», - наголосив Арсеній Яценюк у своєму зверненні.

Глава Уряду підкреслив, що референдум щодо Конституції і є «прямим народовладдям у вільній та демократичній країні, за яку ми боролися два роки тому на Майдані і зараз захищаємо зі зброєю в руках». «Нова Конституція – це новий суспільний договір між громадянами і владою, яку вони обрали. Договір про розподіл прав і відповідальності всередині самої влади – між Президентом, Урядом та Парламентом. Договір про взаємини між центром і регіонами. Договір про створення нового чесного і справедливого суду, а не перепризначення чинного. Договір про чітку геополітичну мету України – стати членом Європейського Союзу та НАТО». «Переконаний, що Глава Держави сповідує такі ж принципи», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...