Відкрити пам'ятник цареві: Путін прибув до анексованого Криму (фоторепортаж)

На церемонії президент РФ особисто поклав квіти до монумента Олександру III і виголосив промову, в якій назвав імператора видатним державним діячем.

Путін у Криму. Фото:Обозреватель

18 листопада президент Росії Володимир Путін відвідав окупований Крим. Глава РФ в Ялті у парку Лівадійського палацу відкрив пам'ятник Олександру III, передають Патріоти України з посиланням на ТАСС.

Висота монумента - чотири метри. Він встановлений на місці, де знаходився Малий Лівадійський палац, в якому імператор помер в 1894 році.

Як повідомляють Новости Крыма, на церемонії Путін особисто поклав квіти до пам'ятника Олександру III і виголосив промову, в якій назвав імператора видатним державним діячем, людиною сильного характеру, мужності і незламності волі.

На церемонії були присутні постпред президента в Південному федеральному окрузі Володимир Устинов, глава Республіки Крим Сергій Аксьонов, губернатор Севастополя Дмитро Овсянніков, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, муфтій Криму Еміралі Аблаєв та інші, а також студенти, нахімовці і учні інших військових закладів.

У свою чергу, Крым Информ зазначає, що під час торжества звучав неофіційний гімн Російської імперії, а після відкриття пам'ятника Путін поспілкувався зі школярами і студентами.

"Олександр III любив Росію і вірив в неї. І відкриваючи сьогодні пам'ятник, ми віддаємо належне його справам, звершенням і заслугам. Висловлюємо свою повагу до нерозривної історії нашої країни, людям всіх звань і станів, які чесно служили вітчизні. Упевнений, що нинішнє і майбутні покоління, як і наші великі предки, зроблять все для благополуччя і процвітання батьківщини ", - сказав на відкритті пам'ятника Путін.

При цьому, як відзначають ЗМІ, місцеві жителі в соцмережах пишуть, що через приїзд Путіна було паралізовано рух на трасі навколо Ялти, в Лівадії і на вулиці Блюхера. Ялтинці повідомляють, що в місті та на ПБК дуже багато патрулів ДАІ, а виїхати з міста практично неможливо.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...