Відлік пішов: Рада нацбезпеки США постановила ліквідувати одіозного диктатора, який загрожує світу ядерною війною - ЗМІ

Перед зустріччю Трампа з президентом Китаю Сі Цзіньпіном американці підготували кілька варіантів відповіді на розгортання Північною Кореєю ядерної програми і сподіваються через Пекін вплинути на Пхеньян.

Дональд Трамп. Фото:BBC

Рада національної безпеки США запропонувала президенту Дональду Трампу кілька варіантів відповіді Північній Кореї на її ядерну програму, зокрема розміщення ядерної зброї в Південній Кореї та вбивство глави КНДР Кім Чен Ина. Про це повідомляє NBC News із посиланням на високопоставлених розвідників і військових чиновників, передають Патріоти України.

Обидва згадані сценарії вирішення північнокорейської проблеми підготували перед зустріччю Трампа з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, яка відбудеться найближчим часом. У США сподіваються через Пекін уплинути на Пхеньян.

Поки що Вашингтон сподівається на дипломатію та посилення санкцій проти КНДР, однак, якщо це не допоможе, можуть з'явитися істотніші способи впливу.

Рада Безпеки ООН 2016 року ухвалила кілька резолюцій, у яких щодо КНДР вводилися економічні санкції. Причина – підвищення військової активності Пхеньяну, зокрема проведення ядерних випробувань і запусків балістичних ракет.

9 вересня 2016 року Пхеньян офіційно підтвердив проведення ядерних випробувань, які викликали напередодні землетрус магнітудою 5,3. Влада КНДР заявила, що країна відтепер здатна оснащувати ядерними боєголовками балістичні ракети.

КНДР продовжує випробування ядерної зброї. 5 квітня 2017 року КНДР запустила балістичну ракету в бік східного узбережжя Південної Кореї. Вона пролетіла приблизно 60 км.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...