Відповідь буде жорсткою? Туреччина в люті через бомбардування Росії в Сирії

Глава турецького уряду звинуватив росіян у тому, що їхня військова кампанія спрямована у першу чергу проти мирних мешканів та помірної опозиції.

Ахмет Давутоглу. Фото: minval.az.

Туреччина висловила обурення з приводу авіаударів, що наносяться російською авіацією в Сирії, після чергового бомбардування міста Ідліб на північно-сході країни. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Голос Америки".

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу сказав, що російська військова кампанія в Сирії спрямована в основному проти цивільних об'єктів і помірної опозиції. Прем'єр-міністр також засудив авіаудари російської авіації, нанесені по місту Ідліб.

Тим часом, групи сирійської збройної опозиції також звинувачують Росію у бомбардуваннях Ідлібу, жертвами яких стали понад 40 осіб, серед яких багато мирних жителів. Міжнародна організація Amnesty International запідозрила Росію у військових злочинах в Сирії. Оскільки в результаті російських авіаударів загинули сотні мирних жителів, багато з нальотів можуть розцінюватися як військові злочини. Про це йдеться у звіті організації.

"Божевільний план НАТО": Угорщина відзначилася черговою скандальною заявою

середа, 8 травень 2024, 21:51

Угорщина не братиме участі в довгостроковому плані НАТО щодо допомоги Україні і вважаю цю ідею "божевільною". Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. "Угорщина залишиться ос...

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...