Відповідь на істерику Кремля: У США приступили до виконання плану "Б"

Росія змушує США піти на конкретні дії для встановлення порядку в Сирії і боротьбу з російською агресією на Близькому Сході і в Україні.

Барак Обама та Володимир Путін. Фото: АР.

Американські ЗМІ повідомляють про те, що Росія отримала черговий ультиматум і стала на крок ближче до ймовірного прямого військового зіткнення в Сирії, передають Патріоти України.

Неофіційно США вже почали виконувати план "Б", спрямований на відновлення порядку в Сирії і боротьбу з російською агресією на Близькому Сході і в Україні. Після того, як російська влада відчула близький кінець своєї авантюри, в пропагандистських ЗМІ почалася паніка та істерія.

З огляду на несприятливі обставини, що склалися для РФ, російські пропагандисти щосили почали просувати міф про те, що США нібито самі проявлять агресію по відношенню до Росії. Американці, на думку Кремля, змушені будуть піти на цей крок, щоб приховати власний "фінансовий крах".

Наведемо невеликий розбір однієї з типових пропагандистських статей.

Зокрема, традиційно до пропаганди примішані і лідери Німеччини та Франції Ангела Меркель і Франсуа Олланд. За версією росіян вони є всього лише "пішаками, що бояться втратити свої посади". Тому, нібито, вони і виступають проти агресивних дій РФ.

"Тепер же до інформаційної атаки залучена і "важка артилерія" у вигляді Німеччини в особі Ангели Меркель. До останнього часу пані Меркель намагалася утримуватися від коментарів, але зрозумівши, що без підтримки США вона не зможе перемогти на найближчих виборах, канцлер Німеччини активно приєдналася до антиросійського фронту. Франція ж, в свою чергу, вже давно знаходиться у фарватері американської політики, а особисто Олланд вирішив сховатися "за спину" Держдепу, вже не чекаючи продовження свого президентського терміну", - відзначають пропагандистські ЗМІ.

Не випустили з уваги росіяни і турецького лідера Ердогана. На їхню думку, американці обміняють особистого ворога турецького президента проповідника Гюллена на право автономії для сирійських курдів.

"У той же час, деяка частина сирійської території окупована турецькими військами, а представники курдів Сирії зробили пропозицію США про те, що вони готові взяти участь в штурмі Ракки взамін на отримання автономії. Для виконання даного договору американцям необхідно лише переконати Ердогана піти на поступки. Однак для американської політики неважко умовити турецького президента з огляду на те, що США мають силу-силенну важелів тиску на Туреччину, наприклад: видача Ердогану проповідника Гюллена в обмін на надання автономії сирійським курдам", - відзначають пропагандисти.

Головною ж причиною, чому на думку росіян США почне агресію, є нібито "фінансовий крах Дойче банку", що займає, як вважають в Росії, мало не ключову позицію в світі фінансів.

"Крім того, останнім часом спостерігається спад акцій Дойче банку. Цілком імовірно, що вже у вівторок може бути оголошено про його банкрутство. Найбільший удар від цього буде завдано по США, так як переважна частина активів банку знаходиться на балансі американських фінансових структур. Тому Меркель зробила заяву, що за всяку ціну постарається врятувати цей банк", - заявляють в Кремлі.

І нарешті головне пояснення, чому саме Росії випала роль "нещасної жертви" меркантильних США. На думку пропагандистів, вся справа в бажанні приховати все той же нібито швидкий "фінансовий крах".

"Саме тому США змушені будуть почати великий "кіпіш", на тлі якого крах фінансової системи стане другорядною подією, або на що можна буде звалити цей же самий крах, який стає неминучим", - підкреслили вони.

Занепад московської імперії все очевидніший: Сербія обміняла Росію на Китай. Підсумки візиту Сі Цзіньпіна до Белграду - Politico

четвер, 9 травень 2024, 9:32

Братушки радо вітали свого нового покровителя у змаганнях за Косове. Московитам залишається робити вимушено радісний вигляд, дивлячись як далекосхідний сюзерен перебирає у них найглибшу зону впливу у Європі. Приїзд лідера Китая Сі Цзіньпіна до Белграда...

Заміна мосту? Росіяни майже добудували залізницю, яка з'єднає Маріуполь з Ростовом-на-Дону, - Андрющенко

четвер, 9 травень 2024, 9:23

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що залізниця, яка з'єднає Волноваху з Ростовом-на-Дону через Маріуполь, запрацює в кінці травня, на початку червня Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо". "За квітень і початок травня...