Відставка Абрамавічуса дала старт виборам до Ради: штаби вже розгортають свою діяльність

Пропрезидентські сили можуть піти на ймовірні вибори чотирма "колонами".

Відставка Абромавічуса запустила можливі дострокові вибори парламенту. Ілюстрація:newsradio.com.ua

Дострокові вибори Верховної ради можуть відбутися вже в травні цього року, і можливе свідчення готовності до них з боку Адміністрації президента Петра Порошенка - відставка глави Мінекономрозвитку Айвараса Абромавічуса. Про це пише в статті для Апострофа старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк, інформують Патріоти України.

"Тепер на Банковій вже чітко артикулюється стратегія майбутньої кампанії. За наявною інформацією, ключові політичні партії вже запустили процес звірки та ревізії своїх членів та представників депутатського корпусу на місцях. Закуповується оргтехніка, йде підбір людей для роботи у виборчих штабах. Всі готуються до виборів, які можуть відбутися в кінці травня 2016 року", - оприлюднив аналітик дані своїх джерел.

"В умовах підвищеної конфліктності відносин між прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і президентом Петром Порошенком переформатований Кабмін пропрацює не довше, ніж до квітня. У березні ще потрібен чинний і не паралізований уряд, адже Києву надійдуть чергові транші від МВФ.

Після закачування грошових ресурсів, ближче до літа, прогнозується зростання ВВП на 2%, незначне падіння цін і курсу долара. Тільки після умовної фінансової стабілізації, напередодні літніх відпусток можна буде провести вибори", - також вважає експерт.

На його думку, пропрезидентські сили можуть піти на ймовірні вибори чотирма "колонами". Одна з них, за словами Октисюка, - антикорупціонери і "нові обличчя" на чолі з керівником Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі, до яких може приєднатися і Абромавічус.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...