Відступити без втрати обличчя, - Шевцова про плани Кремля щодо "ЛДНР"

Війна на Донбасі стає тягарем для Путіна і російського самодержавства.

Лілія Шевцова. Фото: www.colta.ru.Російський політолог Лілія Шевцова вважає, що розв'язання збройного конфлікту на Донбасі неможливо без втрати репутації РФ і особисто Володимира Путіна. Про це вона повідомила в інтерв'ю для "Апострофа", передають Патріоти України.

За словами Шевцової, якщо окупація Криму була успішно використана Кремлем для легітимізації існуючого режиму, то війна на Донбасі "стає тягарем для самодержавства".

"Звідси спроби відвернути увагу від донбаської драми через Сирію, боротьбу з тероризмом ...", - сказала політолог.

Вона зазначила, що у РФ є кілька планів щодо ОРДЛО.

"Фактично сепаратистські "республіки" вже включені в російську "тканину", виживаючи за рахунок російського силового і економічного ресурсу", - заявила політолог, додавши, що РФ не буде формально інтегрувати ОРДЛО до свого складу, оскільки це спричинить за собою нові санкції.

Вона підкреслила, що війна на Донбасі стала "довгограючим фактором світової політики", і Росія буде намагатися нав'язати США, Франції і Німеччині своє бачення конфлікту.

"І ось основна проблема: колективний Захід не знає, як змусити відступити ядерну державу; а сама ядерна держава не знає, як відступити без втрати обличчя", - підсумувала Шевцова.

На концерті Кобзона місячний рекорд та масована утилізація артилерії ворога: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 27 квітня

субота, 27 квітень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.04.24 орієнтовно склали:

Масований наліт ударних БПЛА на Кубань: Атаковано два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром (відео)

субота, 27 квітень 2024, 7:59

У ніч на суботу за повідомленням російських джерел БПЛА атакували два нафтопереробні заводи, бітумний завод, військовий аеродром на Кубані та ряд інших об'єктів. . За повідомленням губернатора Краснодарського краю РФ Веніаміна Кондратьєва, було придуш...