Відсутньою ланкою в розслідуванні "Трамп-Росія" може стати український олігарх, - The Hill

Андерс Ослунд звертає увагу, що саме Віктор Медведчук є особистим представником президента Володимира Путіна в Україні.

В.Медведчук. Фото: reuters.com.Український олігарх Віктор Медведчук може бути відсутньою ланкою в розслідуванні "Трамп-Росія", хоча сам він, звичайно, заперечує будь-які контакти з будь-ким в період кампанії Трампа. Про це пише в своєму блозі для американського видання The Hill Андерс Ослунд, економіст, старший співробітник аналітичного центру "Атлантична рада" у Вашингтоні, передають Патріоти України.

Коментуючи розслідування, Ослунд зазначив, що Медведчук став одним з ключових операторів української політики.

"Він очолював президентську адміністрацію з 2002 по 2005 рік, і хоча в той час Леонід Кучма був президентом, Медведчук, як вважалося, мав однакову владу. Він також був ведучим прокремлівським прихильником жорсткої лінії. З часом Медведчука звинуватили в цензурі українських ЗМІ", - зазначив економіст.

Ослунд також нагадав, що Медведчук був автором конституційної реформи в грудні 2004 року, "яка сповнена, здавалося б, умисних невідповідностей". При цьому політик був одним з головних ворогів демократичної помаранчевої революції, після якої закінчив свою зовнішню політичну кар'єру.

"З тих пір Медведчук є особистим представником президента Володимира Путіна в Україні. Путін навіть хрещений батько його дочки, що має велике значення в Росії і в Україні. Медведчук є головою проросійської політичної організації "Український вибір", яка неодноразово проводила дорогі рекламні кампанії проти Євросоюзу ", - підкреслив Ослунд.

Андерс Ослунд також повідомив, що в 2012 році, коли Путін прилетів до Криму до тодішнього президента Віктора Януковича, він вирішив замість зустрічі з ним повечеряти з Медведчуком.

"Схоже, Медведчук - єдина людина, якій довіряє Путін в Україні. У 2013 році шановна київська газета в Києві Kyiv Post назвала Медведчука "безперечним лідером п'ятої колони Росії в Україні", - пише видання.

Для довідки: Андерс Ослунд - старший науковий співробітник Атлантичної ради. Працював економічним радником президента України з 1994 по 1997 рік. Він є провідним фахівцем з економічної політики в Росії, Україні та Східній Європі. Ослунд написав дві книги по Україні, в тому числі "Україна: що пішло не так, і як це виправити".

Нагадаємо, раніше Патріоти України повідомляли, що Віктор Медведчук таємно спілкувався зі штабом Трампа під час виборів.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...