Війна між НАБУ та ГПУ: Проти Артема Ситника відкрили кримінальну справу

"На війні всі засоби хороші", - подумали у ГПУ і - через рік!!! - повідомили про відкриття провадження за депутатським запитом нардепа Купрія про зловживання службовим становищем керівником НАБУ.

Луценко & Ситник. Фотоколаж: Укрмедіа.

Генеральна прокуратура проводить розслідування щодо законності включення до офіційної делегації Національного антикорупційного бюро до Лондона дружини директора бюро Артема Ситника та його радниці. Про це йдеться у листі ГПУ у відповідь на депутатське звернення нардепа Віталія Купрія (позафракційний), передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Повідомляємо що за даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42015000000001674. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення – ч.1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становище – УП)", - йдеться у відповіді ГПУ.

Як пише Купрій, ще 29 липня в ЗМІ "з'явилась інформація, що Артем Ситник включив свою дружину Анну Ситник і "таємничу" радницю Ірину Данько до складу офіційної делегації для поїздки до Великобританії. Спочатку очільник НАБ говорив, що Анна Ситник входила до офіційної делегації.

Проте згодом почав переконувати, що вона їхала як "приватна особа і за свій рахунок". Разом з тим, за декларацією в 2014 році офіційний дохід пані Ситник склав лише 113 тис. грн.", - написав він у Facebook.

Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 7:15

Знищення Силами оборони України російських НПЗ може вплинути на бойові дії. Задля цього треба, аби відбулося щось схоже до подій Другої світової війни, коли американці знищили 12 заводів німців. Таку думку у ефірі "1+1" в межах телемарафону висловив ві...

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...