Війни несвідомих антикорупціонерів: САП завела справу на Ситника через Омеляна

Йдеться про недавню заяву міністра інфраструктури про те, що він заздалегідь був повідомлений про запланований у нього вдома обшук.

Фото:УНІАН

САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого розголошення даних досудового розслідування керівником НАБУ Артемом Ситником. Інформація оприлюднена на сторінці САП в Facebook, передають Патріоти України.

Йдеться про вчорашню заяву міністра інфраструктури України Володимира Омеляна про те, що він заздалегідь був повідомлений про запланований у нього вдома обшук. Як говориться в повідомленні САП, «матеріали кримінального провадження, в якому він повідомлений про підозру, містять відомості про наявність телефонних з'єднань між Омеляном і абонентом, записаним як "Артем Ситник", напередодні проведення обшуку". Наводяться також дата і час - 08.00; 11.32; 19.09 і 23.42 2 листопада 2017 року.

У повідомленні спеціалізованої прокуратури також сказано, що директор НАБУ Ситник «послідовно, постійно і систематично здійснює неправомірне розголошення даних досудового розслідування, що суттєво шкодить інтересам кримінального провадження».

«З метою забезпечення ефективності досудового розслідування матеріали розпочатого кримінального провадження будуть направлені генеральному прокурору для визначення органу досудового слідства», - повідомляють в САП.

Відзначимо, що директор НАБУ Артем Ситник не підтвердив твердження міністра інфраструктури Володимира Омеляна, що він нібито попередив міністра про запланований у нього обшук. Про це глава НАБУ сказав 20 вересня в ефірі програми «Право на владу».

«Якщо говорити дослівно, то було питання з боку міністра, тому що з ним часто спілкувалися з приводу "Укрзалізниці". Було питання: «Чи може у мене бути обшук?». І була відповідь: «Ну як можна це виключати?» - сказав директор НАБУ.

Як повідомлялося раніше, 19 вересня між співробітниками САП і НАБУ стався конфлікт. Назар Холодницький повідомив про спробу встановити «прослушку» в кабінеті керівника САП. Це вже не перший випадок. Раніше в робочому кабінеті голови Спеціальної антикорупційної прокуратури вже знаходили приховані засоби прослуховування, які нібито встановили детективи НАБУ.

У директора НАБУ також був конфлікт з ГПУ і СБУ після того, як представники спецслужби затримали співробітника антикорупційного бюро, який нібито вирішив підкупити першого заступника голови Державної міграційної служби. Ситник заявив, що це була спецоперація відомства, яку зірвали спецслужби.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...