Військові навчання, продовольчі пайки і будівництво бомбосховищ: Росіян готують до війни

Керівництво РФ наказало своїм громадянам бути готовими до війни з США, та, насправді, вчиться придушувати масові заворушення серед росіян.

Росія готується до війни. Фото: rusjev.net.

Російські губернатори, а також органи місцевого самоврядування країв, областей, автономних республік і міст федерального значення у воєнний час перейдуть в підпорядкування командуванням військових округів міністерства оборони РФ. Згідно з повідомленням газети «Известия», нова система військового управління вперше пройшла перевірку в ході навчань «Кавказ-2016», повідомляють Патріоти України.

Нова схема покликана забезпечити підтримання режиму воєнного стану, безперебійну мобілізацію громадян, підприємств і заводів, а також «територіальну оборону».

Йдеться про захист промислових, військових і соціальних об'єктів від ворожих диверсій, а також про «недопущення масових заворушень».

Раніше Патріоти України повідомляли, що губернатор Санкт-Петербурга Георгій Полтавченко 10 жовтня затвердив продовольчі нормативи в разі початку військових дій. Загальний обсяг запасів в найближчі три роки складе не менше 69,7 тисяч тонн.

Відзначається, що за рахунок запасів продовольчої безпеки жителям Петербурга гарантують отримання 300 грамів хліба на добу протягом 20 днів. Гарантована 20-денна норма забезпечення городян хлібом вводиться вперше.

Також російські ЗМІ повідомляли про те, що 40 мільйонів громадян, 200 тисяч рятувальників, 50 тисяч одиниць техніки взяли участь в загальноросійських триденних навчаннях з цивільної оборони, які почалися вранці 4 жовтня за розпорядженням голови МНС РФ Володимира Пучкова.

Навчання торкнулися не тільки бюджетних підприємств і стратегічних об'єктів, але і великих приватних підприємств, що видобувають нафту і газ.

Головна мета навчань - «налагодити взаємодію різних структур: рятувальників, поліції, лікарів, простих громадян» на випадок «масованої атаки на різні об'єкти російської інфраструктури».

МНС РФ планує відпрацювати дії щодо попередження громадян про небезпеку, а також способи евакуації і використання засобів індивідуального захисту. Перевірені були також захисні споруди - зокрема, бомбосховища.

В Москві мешканці деяких багатоповерхівок виявили дивні оголошення про будівництво "атомних бомбосховищ". Повідомляється, що нібито ці бомбосховища будуються на випадок "ядерної війни", ймовірність якої навіть не обговорюється. Жителям пропонується допомогти в будівництві і здати невелику суму консьєржці в кожному під'їзді.

Згадування засобів «індивідуального захисту» свідчить про те, що громадян РФ готують до війни з імовірним застосуванням неконвенціональної зброї - як ядерної, так і хіміко-біологічної.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...