"Військовий журналіст"? Матіос звинуватив нардепа Соболєва у підробці документів

Також головний військовий прокурор звинуватив нардепа від "Самопомочі" у відсутності будь-яких практичних результатів його антикорупційної і парламентської діяльності.

Анатолій Матіос. Фото:112 Україна

Заступник Генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос звинувачує депутата Верховної Ради Єгора Соболєва (фракція "Об'єднання "Самопоміч") в підробці документів. Про це він повідомив в інтерв'ю телеканалу ZIK, передають Патріоти України.

"За 3 роки до війни в одному з військкоматів Києва була сформована військова облікова справа громадянина України, який у разі війни повинен бути призваний на службу. Так от: донині в переліку військових спеціальностей немає такого поняття як "військовий журналіст".

Але за 2 чи 3 роки (можу помилятися, ми давно це встановили) до війни в обліковій справі громадянина Зиміна, він же Соболєв, були внесені зміни шляхом підробки військової облікової справи, де було написано "військовий журналіст". Може, щось знав Єгор Зимін-Соболєв? Напевно, знав", - сказав він.

За його словами, даний факт є доведеним і не тягне за собою кримінальної відповідальності щодо депутата.

Він також звинуватив Соболєва у відсутності будь-яких практичних результатів його антикорупційної і парламентської діяльності.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...