Вікторія Сюмар: Були спроби зірвати ухвалення закону про квоти на українську мову в телеефірах

Нардеп зазначила, що голосування показало: власники телеканалу "Інтер" сьогодні не контролюють український парламент.

В.Сюмар. Фото: liga.net.

Для злісних порушників квот на українську мову передбачено більш жорсткі санкції, ніж штраф. Про це повідомила глава Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, депутатка від "Народного фронту" Вікторія Сюмар у кулуарах Ради, пишуть Патріоти України з посиланням на Цензор.нет.

Депутатка зазначила, що за порушення квот передбачено 5% -й штраф від розміру ліцензійного збору. Однак у разі постійного порушення передбачені більш жорсткі санкції.

Також, народна обраниця нагадала, що радянські фільми дозволено не переозвучувати, а дублювати субтитрами українською мовою. Разом з тим, такі фільми не входять до квоти як українські.

Крім того, Сюмар розповіла, що в ході підготовки законопроекту було зроблено низу компромісних поступок для телеканалів. Зокрема, це тижневий облік часу для розрахунку квот, а також 1 рік перехідного періоду, щоб телеканали встигли розробити і відзняти новий україномовний продукт.

Разом з тим, відповідаючи на питання про те, чи були спроби тиску на парламент з метою перешкодити ухваленню цього законопроектах про квоти, Сюмар відповіла, що так, були.

"Так. До мене підходили депутати, які говорять, що вони отримували СМС. Що частина людей встали і просто пішли із залу. Очевидно, що були спроби це зірвати. Але як ви бачите, у власників телеканалу "Інтер" сьогодні немає контролю над українським парламентом і це добре", - заявила народна депутатка.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...