Вірменія шокувала світ заявою про наявність власного ядерного озброєння

У той же час віце-спікер парламенту республіки Едуард Шармазанов спробував усі подібні заяви спростувати.

Грант Багратян. Фото: ru.1in.am.

9 квітня колишній прем'єр-міністр Вірменії (1993-1995 рр.) Грант Багратян на прес-конференції заявив, що у його країни нібито є атомна зброя. Цю заяву опублікувало тоді агентство Armenia Today, проте помічена вона була лише зараз, передають Патріоти України.

«У нас є можливість для створення атомної зброї», - заявив Багратян, додавши: «У нас є атомна зброя». При цьому, як зазначало агентство, Багратян раніше в парламенті закликав створити атомну зброю, вважаючи це єдиним способом убезпечити Вірменію і НКР від нападу з боку Азербайджану і Туреччини.

В Європейській комісії поки не коментують слова екс-прем'єра Вірменії, які з'явились у ЗМІ. «Я повинна це перевірити. Ви знаєте нашу позицію щодо нерозповсюдження ядерної зброї. Ви знаєте наш підхід, він зрозумілий. Але я це перевірю», - сказала у вівторок на брифінгу в Брюсселі Майя Косьянчич, офіційний представник глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні.

У той же час віце-спікер парламенту республіки Едуард Шармазанов заявив, що Вірменія не планує створювати ядерну зброю. «Вірменія використовує атомну електростанцію в мирних цілях, з метою виробництва електроенергії. Влада Вірменії не мають наміру створювати ядерну зброю», - сказав Шармазанов журналістам сьогодні.

За його словами, якщо хтось намагається знайти в регіоні якісь загрози, то «повинен звернути свій погляд у бік Туреччини і Азербайджану, а трохи далі - «Ісламська держава». Шармазанов також заявив, що депутат парламенту Вірменії, екс-прем'єр Грант Багратян висловив свою особисту думку, кажучи про можливості Вірменії зі створення ядерної зброї.

Телефонний дзвінок із Душанбе поставив Лаврова на місце: Спливли несподівані подробиці

середа, 1 травень 2024, 17:30

Глава МЗС Таджикистану Сіроджіддін Мухріддін висловив обурення поводженням Кремля з мігрантами з Центральної Азії, передають Патріоти України. У телефонній розмові з Сергієм Лавровим він заявив, що зусилля РФ щодо контролю за мігрантами, які в'їжджають...

"Після нетривалих роздумів....": США скасували вимогу до України не бити по російських НПЗ, - військовий експерт

середа, 1 травень 2024, 17:22

Військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 рр. Іван Ступак зазначив, що Україну ніщо не стримує у знищенні російської нафтопереробної галузі. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще декілька тижнів тому амери...