Вітання Москві: Ми збережемо всі контакти з Туреччиною, - Президент Татарстану визначився

Рустам Мінніханов наголосив, що для татар, які становлять більше половини населення Татарстану турки є братнім народом.

Президенти Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган та Татарстану Рустам Мінніханов. Фото:president.tatar.ru

Президент Татарстану Рустам Мінніханов (для республіки зроблено виняток, глава досі називається "президент" - ред.) після довгих роздумів зважився озвучити позицію "по Туреччині", з якою татарську етнократію пов'язують міцні зв'язки, - бізнес-проекти, діючі в Татарстані, зупинені не будуть. Про це пише видання Eurasia Daily, повідомляють Патріоти України.

«Вони повірили в нашу республіку, вклали $ 1,5 млрд інвестицій в найсучасніші заводи, де працюють 98% російських громадян. Ці підприємства є резидентами Росії, і, звичайно, перегинів тут не повинно бути, - сказав він. - Як сказав наш президент (президент РФ Путін - ред), між Туреччиною і Росією є політичні розбіжності, і ці питання вирішуються на політичному рівні між нашими країнами, а що стосується народу - ми працюємо в рамках російського законодавства".

"Я думаю, що політичне вирішення конфлікту все одно відбудеться, а ті проекти, які є, нам потрібно зберегти спільними зусиллями", - сказав Мінніханов. Він також пояснив, що жителі Туреччини налаштовані дружньо до Росії, а для татар (які становлять 53% населення Татарстану) турки є братнім народом.

"Ми в одній мовній групі, однієї релігійної приналежності, і те, що сказав президент - для нас дуже серйозна підтримка", - підкреслив Мінніханов. Він уточнив, що республіка сподівається на збереження економічних зв'язків з Туреччиною, в стадії переговорів знаходяться декілька великих інвестиційних проектів.

Більшість турецьких підприємств в Татарстані знаходяться на території ОЕЗ «Алабуга». Це завод по штампуванню великовузлових деталей автомобілів "Джошкуноз-Алабуга", підприємство з випуску листового скла і дзеркал "Трак Гласс Рус", завод з виробництва дерев'яних панелей для меблів "Каcтамону Інтегрейтед Вуд Індастрі", завод з виробництва пластикових труб "Дизайн Рус", підприємство з випуску санітарно-гігієнічної паперової продукції "Хаят Кімья" та інші.

Як відомо, 28 листопада - через чотири дні після атаки турецьких ВПС на російський Су-24 - президент РФ Путін підписав указ про обмежувальні заходи відносно Туреччини.

Ними вводиться заборона або обмеження зовнішньоекономічних операцій, що передбачають ввезення і на територію Росії окремих товарів з Туреччини; роботодавцям забороняється приймати на роботу громадян Туреччини; російським туроператорам наказано утриматися від роботи на турецькому напрямку; також обмежується, а в ряді випадків забороняється діяльність будь-яких турецьких організацій у Росії.

Натомість керівництво Туреччини не має наміру вибачатися перед Росією, а також компенсувати заподіяний збиток за збитий бомбардувальник. Про це неодноразово заявляли президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган і прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу.

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...

Окупанти увійшли в одне із сіл біля Авдіївки, - ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:27

Російські окупанти увійшли в село Архангельське в районі Авдіївки, інформують Патріоти України. Як пише BILD, днями російські окупанти здійснили прорив на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 кілометри углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине, і відт...