Візит Полторака в Лісабон: Португалія виділить для ЗСУ 200 тис. євро допомоги (фото)

Гроші будуть виділені для закупівлі різноманітного обладнання, а також озброєння нелетального характеру.

Фото:Facebook

Під час зустрічі міністра національної оборони Португалії Хосе Альберто Азередо Лопес з генералом армії України Степаном Полторак перший заявив про те, що ЗСУ отримає 200 тисяч євро. Про це міністр оборони України написав на своїй сторінці у Facebook, інформують Патріоти України.

Під час бесіди було прийнято виділити української армії 200 тисяч євро. Гроші будуть виділені для закупівлі різноманітного обладнання, а також озброєння нелетального харктеру.

"Під час зустрічі із колегою, Міністром національної оборони Португалії Хосе Альберто Азередо Лопесом, досягли важливих домовленостей та обговорили шляхи подальшого співробітництва.

Зокрема, обговорили підготовку Меморандуму про оборонно-технічне співробітництво, як додатку до чинної Угоди про співробітництво у військовій сфері між Україною та Португалією. Також було досягнуто домовленості про налагодження обміну досвідом між військовими лікарями. Окрім цього, Португалія готова прийняти на лікування та реабілітацію поранених учасників АТО.

Обговорили можливості та шляхи проведення спільної наукової роботи на базі військових наукових осередків. Мова йде про створення на їхній базі платформи для обговорення та обміну думками, визначення напрямків подальшої співпраці в оборонній сфері." - написав Полторак.

Варто також відзначити, що міністр національної оборони Португалії повідомив про те, що Португалія готова підтримувати прагнення українців до незалежності і територіальної цілісності своєї держави.

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...

Амбітний експеримент: В Україні на полі бою випробовують нові американські технології, - The New York Times

понеділок, 29 квітень 2024, 13:30

Війна в Україні, на думку багатьох американських посадовців, стала "випробувальним полігоном" для низки військових технологій, які швидко розвиваються. Про це йдеться у статті The New York Times, яку опублікували 23 квітня, передають Патріоти України. ...