Внесені зміни до законопроекту про е-декларації спрямовані на блокування роботи антикорупціонерів, - Шабунін (відео)

Активіст обурений рішенням президента та депутатів.

Віталій Шабунін. Фото:www.radiosvoboda.org

Громадські організації України не мають жодного відношення до держбюджету. Тому, що саме Порошенко хоче знайти у деклараціях членів антикорупційних організацій – незрозуміло. Про це в ефірі програми "Перші про головне. Коментарі" на телеканалі ZIK розповів голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін, передають Патріоти України.

Президент України сьогодні підписав закон, згідно з яким, члени антикорупційних громадських організацій зобов’язуються заповнити е-декларації. Зокрема, поправки до законопроекту внесла народна депутатка Тетяна Чорновіл. Натомість, самі члени антикорупційних організацій вважають, що прийняття такого рішення – це помста за їхню діяльність.

"Автором цього законопроекту був сам Петро Порошенко, а Тетяна Чорновіл вносила до нього поправки. Проте, швидкість прийняття такого рішення – це дрібна помста антикорупціонерам. Адже, саме ми примусили чиновників заповнити декларації, а вже тепер, нам хочуть помститися",– запевняє Шабунін.

За його словами, внесені зміни до законопроекту про е-декларації спрямовані на блокування роботи антикорупційних організацій.

"Законопроект спрямований не на подачу декларацій антикорупційними організаціями, а на блокування їхньої роботи. Адже, саме завдяки організаціям, які борються з корупцією, вдалося вберегти від розкрадання 4 млрд. гривень, що надходили з податків. Більше того, Центром протидії корупції були розроблені законопроекти, які пізніше приймалися парламентом, всупереч бажання деяких нардепів»,– додає громадський активіст.

Віталій Шабунін обурюється таким рішенням депутатів та Президента. За його словами, громадські організації не мають жодного відношення до бюджету країни.

"Чиновника не варто прирівнювати до звичайного члена ГО. Більше того, контроль за діяльністю чиновників полягає у тому, що їхні статки порівнюють із їхнім заробітками. Тому, якщо статки державного чиновника не відповідають його заробітній платі, то це означає, що він вкрав з держбюджету, або прийняв незаконне рішення, за яке отримав хабар.

Натомість, що саме Порошенко хоче знайти у деклараціях членів громадських організацій – незрозуміло. Адже вони не мають жодного відношення до державного бюджету України",– каже Віталій Шабунін.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...