"Воювати з РФ до останнього солдата, вам це потрібно?": Путін застеріг Фінляндію від вступу в НАТО

Президент РФ заявив, що Росія нічого не зробила, щоб викликати побоювання фінів.

Володимир Путін. Фото: dt.ua.

Президент Росії Володимир Путін озвучив "побічні ефекти" від вступу Фінляндії в НАТО. Про це повідомляє Газета.Ru. Новину передають Патріоти України.

Президент Росії Володимир Путін на спільній прес-конференції з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо заявив, що не розуміє стурбованості громадян Фінляндії тим, що Росія "штовхає Фінляндію в НАТО", оскільки Росія нічого не зробила, щоб викликати побоювання фінів.

"Ми в будь-якому випадку з повагою поставимося до вибору фінського народу. Як забезпечувати свою безпеку - вибір фінів. Безумовно, дорожимо нейтральним статусом Фінляндії, з повагою до цього ставимося, але не нам вирішувати це питання. Перефразовуючи вислів одного з моїх фінських друзів, міг би сказати, що організація НАТО, напевно, із задоволенням воювала б із Росією до останнього фінського солдата, вам це потрібно?" - звернувся Путін до фінів.

Також Путін повідомив, що в разі вступу Фінляндії в НАТО, навряд чи російські війська, відведені на півтори тисячі кілометрів від фінського кордону, залишаться на такій відстані. "Військова інфраструктура НАТО просувається до наших кордонів, під надуманим приводом протидії іранській ядерній загрозі розгортається система ПРО", - заявив Путін.

Путін також зазначив, що вже після того, як ця загроза минула, в Румунії були розміщені радари й антиракети, спрямовані на нейтралізацію ядерного потенціалу Росії. "Усе це створює очевидну загрозу, яку ніхто не хоче помічати. Діалогу з нами з приводу цієї проблеми ніхто не хоче вести", - зазначив російський президент.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...