Волю Надії: США вимагають негайно звільнити Савченко

Глава делегації США при ОБСЄ зробив акцент на тому, що стан здоров'я української льотчиці постійно погіршується через голодування в знак протесту проти сфабрикованого вироку.

Даніель Байєр. Фото:xn--j1aidcn.org

Представник США при ОБСЄ посол Даніель Байєр зажадав від російської влади звільнити Надію Савченко та інших заручників, які утримуються в Росії з політичних мотивів. Дана заява була зроблена ним у Відні в четвер, 7 квітня, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Сполучені Штати засуджують тривале ув'язнення Надії Савченко в політично мотивованих цілях і закликають до її негайного звільнення", - зазначив на засіданні Постійної ради ОБСЄ Даніель Байєр.

Також, глава делегації США при ОБСЄ зробив акцент на тому, що стан здоров'я Надії Савченко постійно погіршується через голодування в знак протесту проти сфабрикованого вироку.

"Як передбачено в Мінській угоді, вкрай важливо, щоб Надія Савченко не стала заручником політики і була звільнена в Україну без будь-яких зволікань, разом з усіма іншими громадянами України, які містяться в Росії з політичних мотивів", - додав посол.

Україні передадуть прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 км – голова правління Rheinmetall

неділя, 5 травень 2024, 16:52

Оборонний концерн Rheinmetall (Німеччина) протягом 2024 року планує поставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Серед них будуть прототипи снарядів із дальністю 100 кілометрів. Про це оголосив голова правління Rheinmetall Армін Папперге...

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...