"Волонтерив" собі в карман: Поліція затримала дезертира, який збирав гроші в Києві (фото, відео)

Проводиться розслідування.

Ілюстрація: ЖЖ

У Києві затримали дезертира, який збирав матеріальну допомогу на території аеропорту нібито військовослужбовцям, але отримані кошти використовував для власного збагачення. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції, передають Патріоти України.

Зазначається, що за цим фактом слідчі управління поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У поліції розповіли, що чоловіка в 2015 році судом було притягнено до відповідальності за самовільне залишення військової частини або місця служби. Крім того, участі у бойових діях та в АТО він не брав, а допомогу ЗСУ не надає.

"За час своєї діяльності зловмисник встиг зареєструвати благодійну організацію та збирав гроші нібито на допомогу бійцям АТО. Однак на офіційний запит до Міноборони правоохоронці отримали відповідь: ця організація жодної допомоги військовослужбовцям не надає", - йдеться у повідомленні.

Так, чоловік вже зізнався правоохоронцям: "працював" майже кожного дня по три-чотири години, знав розклад літаків та обирав найбільш "перспективні" рейси. Одягнувшись у військову форму, чоловік просив гроші як у громадян України, так і в іноземців. Щодня його "заробіток" становив близько 5 тисяч гривень.

Найбільш надійний засіб стримування російської агресії: Польща офіційно попросила США розмістити на своїй території ядерну зброю

середа, 1 травень 2024, 2:35

Польща офіційно запросила розміщення у себе американської ядерної зброї, подавши заявку на участь у програмі Nuclear sharing. Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павло Залевський в ефірі польського телебачення у вівторок, 30 квітня.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...