Вона так бачить свої заслуги: Керівництво НАЗК призначило собі шалені премії нелегітимно, - ЗМІ

Кабінет міністрів України не надавав дозволу на преміювання голови і членів Національного агентства з питань запобігання корупції.

Наталія Корчак. Фото:BBC

Кабінет міністрів не надавав дозволу на преміювання голови і членів Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це йдеться у відповіді Секретаріату Кабміну на запит Радіо Свобода, повідомляють Патріоти України.

"За результатами опрацювання запиту НАБУ (...) повідомляємо, що Кабінетом міністрів такі дозволи не надавалися", – мовиться у відповіді за підписом міністра Кабміну Олександра Саєнка.

При цьому в НАБУ у відповідь на питання журналістів, чи триває розслідування щодо безпідставного нарахування та виплати завищених премій членам НАЗК на чолі із головою структури Наталією Корчак, відповіли, що наразі детективи Головного підрозділу детективів не розслідують цю ситуацію.

"Не здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо можливого безпідставного нарахування та виплати заробітної плати голові та членам НАЗК", – зазначено у відповіді.

Минулого року в жовтні журналісти ЗМІ повідомили, що замість одного основного окладу чотири члени НАЗК щомісяця преміювали самі себе на десятки тисяч гривень.

Так, з квітня до вересня Корчак, окрім окладу розміром 35 тисяч гривень, отримувала ще 50% від цієї суми як надбавку за вислугу, 100% надбавки за інтенсивність і 100% окладу як премію; з липня до вересня минулого року чотири працівники НАЗК отримували по 250% премій і надбавок разом із основним окладом. Інформацію про це підтвердили у самому НАЗК.

Загалом протягом 2016 року Корчак заробила понад 1,3 млн грн.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...