Воно внеслося якось само: Міністр юстиції запевняє, що скандальний пункт держбюджету уряд не вносив, і вимагає "крові" винуватців

Павло Петренко наголосив, що уряд найближчим часом має намір розпочати виправлення виявленої проблеми.

Павло Петренко. Фото:old.minjust.gov.ua

Міністр юстиції Павло Петренко наполягає, що уряд не причетний до скандальних змін до державного бюджету, які зривають виконання Україною своїх зобов’язань в рамках безвізового діалогу. Про це Петренко повідомив у дописі на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Із впевненістю заявляю - в проекті бюджету, який уряд подавав на розгляд Верховної ради, такого пункту не було і не могло бути", - заявив міністр. Петренко наголосив, що уряд ближчим часом має намір розпочати виправлення проблеми.

"Кабінет міністрів уже розробив і найближчим часом внесе до парламенту правки до закону про бюджет, які відмінять даний пункт. Окрім того, Уряд вимагатиме провести розслідування, аби виявити, яким чином ця правка з'явилася у документі." - написав міністр.

Як відомо, наприкінці грудня Київ взяв на себе зобов’язання запустити роботу Національної агенції із запобігання корупції (НАЗК) та впровадити електронні декларації держслужбовців в I кварталі 2016 року. Ґрунтуючись на цьому зобов’язанні, ЄК 18 грудня схвалила позитивний звіт для України.

Але вже за тиждень Верховна рада ухвалила бюджет, в якому відклала декларації щонайменше на 2017 рік. Про цю норму стало відомо лише в січні – в урядовому проекті бюджету її не було.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...